Luosu

Luosun pääpirtti

Luosun pääpirtti sijaitsee Kolarin Luosun kylässä, lähellä Yllästunturia. Se on vanha Metsähallituksen metsätyökämppä, jossa on majoitustilat noin 50 hengelle. Talossa on sähkölämmitys ja myös puilla lämmitettävät kamiinat. Talousvesi saadaan pihapiirissä olevasta vesipostista. Alueella on päärakennuksen lisäksi kaksi saunaa, pesuvesi ihanasta purosta sekä liiteri ja puucee. Paikka soveltuu erinomaisesti lippukunnan kesä- ja talvileiripaikaksi sekä vaellusten tukikohdaksi. Myös yksityiskäyttöön löytyy pienempiä huoneita. Aivan pääpirtin läheisyydestä alkavat merkityt vaellus- ja hiihtoreitit ja matkaa kämpältä Ylläksen laskettelukeskukseen on vain noin 15 kilometriä.

Luosun kämpän hankki lippukunnan käyttöön 70-luvulla eräs lippukunnan eräpoikavartiosta, Hirvi-vartio. Tuosta asti on alueella joka pääsiäinen järjestetty hiihto- ja laskettelureissu. Retken tuotoilla on paitsi ylläpidetty kämppää nämä vuodet, myös rahoitettu muita investointeja, kuten Saarijärven leirialueen osto.

Keväällä 2004 Kalevan Karhujen Tuki ry osti Luosun rakennukset ja parin hehtaarin maa-alan Metsähallitukselta. Kesällä aloitettiin ahkerointi talkoissa, jotka jatkuvat yhä. Tervetuloa talkoisiin!

Luosun pääpirin sijainti kartalla (www.karttapaikka.fi).

Kaavakuva Luosun pääpirtin pihapiiristä löytyy täältä.

Laajempi kuva pihapiiristä löytyy täältä

Luosun pääpirtin pohjapiirros löytyy täältä.

Lippukunta vuokraa Luosun kämppää!

Hinnasto 2022-2023

Vuorokausihinnat kesäaikaan (1.5.-30.9.2023):

  • Toimistohuone 32 euroa (1-4 henkeä)
  • Iso tupa 8 euroa/henkilö, kuitenkin vähintään 32 euroa/yö
  • Muut huoneet 8 euroa/henkilö
  • Asuntovaunupaikka 15 euroa / päivä
Vuorokausihinnat talviaikaan (1.10.2022-30.4.2023):
  • Toimistohuone 72 euroa (1-4 henkeä)
  • Iso tupa 18 euroa/henkilö, kuitenkin vähintään 144 euroa/yö
  • Muut huoneet 18 euroa/henkilö
  • Asuntovaunupaikka 45 euroa/päivä

Alle kuuden hengen ryhmille hintaan sisältyy pikkusaunan käytön, suuremmille ryhmille myös iso sauna on käytettävissä. Saunominen ilman majoittumista isossa saunassa 50 euroa ja pienessä 25 euroa.

Yli 20 hengen ryhmien ja pitkään viipyvien vuokrahinnat neuvotellaan erikseen. Kalevan Karhujen, Kalevan Suuntatyttöjen ja Kalevan Karhujen Tuki Ry:n jäsenet saavat alennusta 10 %.

Luosun vuokrat ja muut käyttökorvaukset maksetaan Ylläs-toimikunnan tilille FI55 1154 3500 0909 60.

Tiedustelut: Terttu Nyström